AlfaEnergetic

Energie electrica si gaze naturale

CONSILIERE SI NEGOCIERE PRET/CONTRACTE, FURNIZARE ENERGIE ELECTRICA SI GAZE

Consiliere si negociere pret/contracte, furnizare energie electrica si gaze;
Intocmire caiete de sarcini pentru: licitatii “in house”, SEAP, licitatii conform OUG 34/2006 art. 122 lit. f), respectiv art. 252 lit. f), etc;
Direct la un anumit furnizor;
Asistare in momentul negocierii sau a licitatiilor;
Negocierea directa cu un furnizor agreeat;
Identificare momentelor prielnice unor preturi mici din timpul anului;
In cazul energiei electrice se pot obtine reduceri substantiale de pana la 25% din pretul propriu de furnizare sau mentinerea unui pret foarte bun;
Pentru gaze naturale reducerile pot fi de 10-12% din pretul de achizitie al gazului, sau mentinerea unui pret foarte bun.

CARE ESTE ROLUL UNUI BROKER DE ENERGIE ?

Rolul unui broker de energie, este acela de a recomanda un furnizor clientului, in conditii contractuale cat mai echilibrate (client-furnizor) si cu un pret cat mai bun. Pe parcursul derularii contractului de furnizare, orice notificare sau impunerea semnarii vreunui act aditional, este recomandat sa fie instiintat si brokerul. Acesta va poate spune intentia furnizorului, daca este buna sau mai putin buna, in conditiile respective.
Printre altele…
Din cate s-au observat de-a lungul timpului, au existat tot felul de “greseli” , mai mici sau mai mari ale furnizorilor. Aceste “greseli” au dus la scumpirea tarifului de energie electrica pentru client, sau deseori la rezilierea contractului. Cei care nu cunosc bine legea, nu au stiut ce sa faca si acestia au fost preluati de furnizorul de ultima instanta care este mult mai scump.
Problema survine atunci cand un client nu cunoaste in detaliu ce contract de furnizare semneaza. Sub mantia unei strategii de marketing, clientul este incanta de un pret mult mai mic. Deseori se poate trezi in anumite momente ale anului, ca pretul de furnizare a explodat si cu 40% (daca-l sesizeaza pe factura).