AlfaEnergetic

Iluminat LED

LED-ul este o tehnologie tot mai adoptata datorita multiplelor avantaje pe care le aduce din punct de vedere al costurilor, dar si al protejarii mediului.

Ce este LED-ul?

Un LED este o sursa care produce lumina prin miscarea de electroni intr-un material semiconductor. Becurile LED sunt mult mai eficiente decat becurile cu incandescenta, deoarece 95% din energie se transforma in lumina si exista doar 5% pierdere prin caldura.

De ce sa treci la iluminatul LED?

 1. Au o durata de viata mult mai mare, ajungand si la 100.000 ore.
 2. Sunt mult mai eficiente, in comparatie cu cele incandescente care au o pierdere de energie de 10% prin caldura. In plus, iluminatul LED economiseste cu 50% mai putina energie decat becurile incandescente sau fluorescente.
 3. LED-urile emit lumina hemisferic, iar astel este micsorata cantitatea de lumina pierduta. Avantajul acestui tip de iluminat este ca directioneaza lumina exact acolo unde este nevoie.
 4. Datorita faptului ca becurile LED nu au nevoie de un spatiu special vidat cu gaz, face ca dimensiunea lor sa fie redusa, pana la ordinal milimetrilor.
 5. LED-urile nu sunt casabile si nu contin filament, ceea ce le permit sa fie potrivite pentru: iluminat interior, mijloace de transport, lifturi, scari rulante, etc. De asemenea, sunt rezistente la socuri si vibratii.
 6. Functioneaza la temperaturi scazute, de aceea iluminatul LED este ideal pentru camera reci, spatii de refrigerate, congelatoare sau pentru iluminatul extern.
 7. Sunt potrivite pentru un numar mare de cicluri de aprindere/stingere, pentru aplicatii cu senzori de prezenta sau semnalizare. Fluxul luminous si durata de viata a LED-urilor nu sunt afectate de aceste aspecte.
 8. Se aprind instantaneu, deoarece nu au nevoie de timp de incalzire. Totodata, ofera o iluminare de calitate, cu o distribuite uniforma si culori clare.

Alte avantaje oferite de iluminatul LED

 • Pot functiona la 12V sau 24V in curent continuu, cu o sursa separate de alimentare.
 • Functioneaza normal intre 85-260 V in curent alternativ.
 • Au forme si tipuri de fasung asemanatoare cu cele ale becurilor incandescente, astfel ca pot fi inlocuite usor.
 • Permit reglarea fluxului luminos si a intensitatii luminii. De asemenea, intensitatea luminoasa ramane stabila pe toata durata de viata a becului, fara fluctuatii.
 • Nu contin mercur sau alte substante periculoase, ceea ce le face mai potrivite pentru sanatatea mediului. Rezista mai mult, ceea ce ajuta la micsorarea cantitatii de deseuri si pot fi reciclate ca deseuri electrice.

Unde poti folosi iluminatul LED?

Iluminatul LED poate fi folosit atat pentru aplicatii casnice (lustre, aplice, benzi luminoase, spoturi, etc), dar si pentru aplicatii industrial si comerciale (iluminat stradal, architectural, in spatii comerciale, spitale, etc).

Pentru mai multe informatii, dar si pentru solutii de iluminat LED, ne puteti contacta la numarul de telefon sau adresa de mail!