AlfaEnergetic

PAED

Planul de Actiune privind Energia Durabila (PAED) se realizeaza in concordanta cu metodologia Uniunii Europene, Conventia Primarilor, ghidul de pregatire si alte institutii abilitate. Acesta este un document care arata faptul ca semnatarul isi va respecta angajamentele pe parcursul desfasurarii programului. Acesta foloseste rezultatele obtinute in urma Inventarului de Referinta al Emisiilor, cu scopul de a identifica cele mai bune domenii de actiune si oportunitati pentru atingerea tintei de reducere a emisiilor de CO2, stabilita de autoritatile locale din fiecare zona.

Acest plan stabileste si defineste masuri concrete de reducere a emisiilor, impreuna cu durata de desfasurare si atributiile care se aduc in cursul strategiei pe termen lung.

PAED pune accent pe masurile menite sa reduca emisiile de CO2 si consumul de energie catre utilizatorii finali. Sectoarele vizate sunt cladirile, echipamentele si instalatiile consumatoare de energie si mijloacele de transport urban. In urma rezultatelor obtinute se pot impune actiuni legate de producerea electricitatii pe plan local, prin dezvoltarea unor instalatii de generare a electricitatii fotovoltaice, energie eoliana, instalatii de cogenerare si imbunatatirea capacitatii locale de a genera enectricitate.

Pentru rezultate cat mai bune, se recomanda implementarea solutiilor intr-un orizont de timp de 3-5 ani, in care modificarile se vor face gradual, in functie de importanta lor, necesitatea in anumite sectoare si posibilitatile actorilor principali.

Ce elemente cheie presupune un PAED de succes?

  • obtinerea sprijinului actorilor locali, pentru a nu fi impiedicat de interese conflictuale
  • angajament politic pe termen lung
  • resurse financiare potrivite
  • inventar corect al emisiilor de CO2; acest pas este necesar in procesul de evaluare pentru a se stii ce trebuie schimbat
  • personal competent si experimentat in domeniul energetic

Evaluarea va cuprinde:

  • consumul de energie si emisiile de CO2 ale diferitelor sectoare si actori prezenti in teritoriu
  • cine produce energie si cata?
  • care sunt factorii care influenteaza consumul de energie?
  • care este impactul asociat cu consumul energetic in orase?
  • ce eforturi au fost facute in domeniul managementului energetic si care au fost rezultatele?

Elaborarea Planului de Actiune privind energia durabila reprezinta un instrument esential care permite descrierea modului in care va arata orasul in viitor, din punctul de vedere al politicilor energetice si de mediu, cat si al mobilitatii.

Prin contractarea serviciilor companiei noastre obtineti recomandari si asistenta in cadrul intregului proces de elaborare al strategiei locale privind energia si mediul, de la angajamentul politic initial, pana la implementare.

Garantam adaptarea PAED si flexibilitate in elaborare pentru a pregati in plan care sa fie in concordanta cu circumstantele fiecarei autoritati locale.

Pentru a beneficia de o oferta personalizata, va invitam sa ne contactati pentru a discuta toate detaliile necesare implementarii PAED. In urma stabilirii principalelor detalii, se va realiza si o oferta orientativa de pret pentru serviciile contractate.