AlfaEnergetic

PIEE

Conform Legii nr.121/2014 cu privire la eficienta energetica, la Articolul 9, Alin.12, orice autoritate a administratiei publice locale din localitatile cu o populatie mai mare de 5000 de locuitori au obligatia sa intorcmeasca programe de imbunatatire a eficientei energetice in care includ masuri atat pe termen scurt, cat si pe o perioada de 3, pana la 6 ani.

Scopul realizarii unui Program de Imbunatatire a Eficientei Energetice il reprezinta in primul rand utilizarea corecta a consumului de energie, in vederea obtinerii unui pret mai scazut. Aceste solutii sunt incluse in eforturile unei economii moderne de piata si a unui standard de viata civilizat, in conditii de calitate si siguranta in alimentare. Programul se poate crea in functie de nevoi, pe termen scurt, mediu sau lung.

Tara noastra a realizat rolul si importanta PIEE in realizarea modelului de eficienta energetica impus la nivel national.

Realizarea unui astfel de program se realizeaza in stransa legatura cu autoritati locale si europene. Autoritatile trebuie sa ia in considerare reabilitarea cladirilor, contorizarea consumului de energie, promovarea serviciilor energetice si alte solutii. Aceste masuri trebuie sa fie consistente pentru a putea duce la atingerea tintei nationale, dar si a obiectivelor stabilite la nivel local.

Principalele elemente asupra carora se va interveni pentru crearea unui PIEE sunt:

  • sistemele tehnice
  • iluminat public
  • alimentare cu apa si sistemul de canalizare
  • alimentarea cu energei termica
  • transportul public
  • cladirile publice
  • cladirile individuale

Pentru aceste elemente sunt necesare atat facturile de energie aferente unui an, cat si consumul de energie electrica inregistrat in acelasi interval de timp.

Obiectivele programului trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

  • politica nationala in domeniul energiei si mediului
  • strategiile si politicile locale in acest domeniu
  • conditiile si nevoile localitatii

Compania noastra va sta la dispozitie prin consultanta de specialitate si servicii de top in domeniul energiei pentru a se realiza un PIEE in mod realist, avand in vedere potentialul economic al localitatii, bugetul propriu de investitii, creditare sau accesul la fonduri europene.

Pe langa ajutorul in crearea si implementarea unui Plan de Imbunatatire a Eficientei Energetice, Alfa Energetic va ofera si solutii bune de creditare, cat si audit de specialitate pentru fiecare element care necesita imbunatatire.

Ulterior, vor fi monitorizate rezultatele implementarii masurilor de crestere a eficientei energetice. In cazul in care rezultatele nu sunt satisfacatoare, se va interveni pentru remedierea lor si regandirea strategiei.

Echipa noastra va asteapta cu un mesaj pentru a stabili o intalnire in care se vor discuta toate detaliile necesare.