Studii de eficienta energetica
Orice companie este obligata in baza legii 372/2005 (modificata prin legea 156/2016) sa efectueze un studiu de eficienta energetica. Acest lucru este solicitat de institutiile Primariilor, fiind necesare la obtinerea Autorizatiei de construire, care necesita de asemenea Certificatul de Urbanism.
Ce constructii au nevoie de studiu de eficienta energetica?
Acest studiu se impune atat pentru constructiile noi, cat si pentru ansamblurile existente, printre care:
- locuinte unifamiliale
- blocuri de locuinte
- birouri
- cladiri de invatamant
- spitale
- hoteluri/restaurante
- constructii pentru activitatile sportive
- cladiri pentru servicii de comert
- cladiri consumatoare de energie
Pentru construirea oricarui tip de cladire este nevoie sa indepliniti niste cerinte minime de performanta energetica. In plus, va trebui sa intocmiti un studiu de eficienta energetica pentru a fi analizata posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata. Acest studiu urmareste sa analizeze aspectele tehnice, economice si cele pentru mediul inconjurator.
Prin contactarea acestui serviciu veti beneficia de:
- recomandari de reducere a consumului de energie pentru fiecare cladire
- estimarea economiei de energie prin crsterea performantei energetice
- rentabilitatea recomandarilor
- proceduri necesare
- posibilitati de finantare
Studiul determina cat de fezabila din punct de vedere tehnic, economic si al mediului ar fi utilizarea unor sisteme alternative de eficienta ridicata. Aceste solutii alternative sunt stabilite de Legea 372/2005 si sunt compuse din 6 categorii:
- sisteme descentralizate de alimentare cu energie regenerabila
- sisteme de cogenerare/trigenerare
- sisteme centralizate de incalzire sau de racire de bloc
- pompe de caldura
- schimbatoare de caldura sol-aer
- recuperatoare de caldura
Ce informatii veti primi dupa efectuarea studiului?
- Fezabilitatea economica: costurile cu investitia initiala, potentiale subventii, economia la factura lunara cu energia, pretul energiei obtinute prin intermediul instalatiilor.
- Fezabilitatea tehnica: implicarea in asigurarea mentenantei sistemului/a instalatiei si piesele de schimb necesare.
- Fezabilitatea pentru mediul inconjurator: efectul produs prin poluarea cu fum prin arderea de biomasa si combustibili fosili, dificultati privind obtinerea de autorizatii de la autoritati si reguli privind planificarea urbanistica.
Daca in urma studiului se stabileste ca exista fezibilitate pentru realizarea constructiei din toate aceste puncte de vedere, se poate trece la executie. In caz contrar, vor fi sugerate modificari care trebuie implementate. Compania noastra va ofera o expertiza profesionista, insotita de sfaturi utile si o directie de actiune, condusa de specialisti din domeniu, pentru obtinerea celor mai bune rezultate.
Asteptam sa ne contactati in vederea stabilirii unei oferte pentru realizarea unui studiu de eficienta energetica, potrivit si adaptat nevoilor si bugetului dumneaovastra!